22. elokuuta 2016

MY HOME

j9j17
j18
j16idkuva
j20 j15j6

HOME
PHOTOS BY ME

Mistä minun koti on tehty? 

Kotini on tehty natisevasta lattiasta, valkoisista puuovista ja isosta ikkunalaudasta.  

Mistä minun koti on tehty? 

Kahvin tuoksusta, kaupungin äänistä ja esteettisestä ympäristöstä. 

Mistä minun koti on tehty? 

Turvasta, rakkaudesta ja onnesta.  

Siitä on minun koti tehty.  

Jo kesällä minuun iski pieni sisustuskärpänen. Se kärpänen on pörrännyt tässä jo jonkun aikaa, kunnes sain vihdoin laitettua pesän uuteen uskoon.  
Koti on minun peilikuvani. Se näyttää ja tuoksuu minulta. Sieltä pystyy aistimaan ajatukseni ja suunnitelmani.  
Se on myös paljon muuta. Vaikka pieni yksiö onkin vain minun kotini, on se aika-ajoin myös isoveljeni ja monen ystäväni koti. En tarkoita, että täällä yöpyy joka päivä minun lisäkseni joku, vaan tarkoitan sitä, että kotini on aina avoin ihmisille ketä rakastan.  Kotini on paikka, jossa juhlitaan onnen hetkiä ja turvapaikka ahdistuksen tullen.  Pitkään kuitenkin koti ei ole oikein näyttänyt minulta. Ei edes tuntunut.  Kun valkoinen matto ja uudet verhot pääsivät paikalleen, tiesin juuri niiden puuttuvan täältä. Vielä kasa muotilehtiä isän mielestä ruman penkin päälle (ja vähän sen alle) ja uusi viherkasvi peilin viereen. Johan alkoi tuntua kodikkaalta.  Isoin juttu taisi olla kuitenkin taulut seinällä ja Mummun vanhat ja värikkäät emalikattilat kaappien päällä.  Mummun vanhat tavarat kodissani ovat olleet kaikkein merkittävimpiä juttuja. Kaikki astiani ovat hänen vanhat ja rakastan niitä yli kaiken. Muutama puinen jakkara ja vielä vanha valkoinen arkku peilin alla. Haarukat ja veitset huokuvat vanhaa aikaa. 

Mummun vanhasta riipuksesta on tullut myös lempi kaulakoruni (vaikka kaulakoruista en ennen ole välittänytkään). Riipus on riippunut Mummun kaulassa jo silloin, kun he Pappani kanssa menivät naimisiin. <3  Kaikkea vanhaa sekoitettuna Äidin vanhoihin vinyylilevyihin ja muotilehtiin.  
Siitä on minun koti tehty. 

4 kommenttia:

 1. Ei voi olla totta! Mulla tuli myös tossa ennen koulun alkua kauhea sisustusbuumi huoneeseeni. Yleensä ennen koulun alkua aina tulee sellainen uudistamisen halu vähän kaikissa asioissa. Vaihtamalla huonekalujen järjestystä saa aikaan jo melkoisen muutoksen. Ostin uusia valokuvakehyksiä, koska on niin ihanaa saada rakkaiden ihmisten kuvat jokapäiväiseen katseluun<3. Yhteen kehykseen laitoin tyyli-ikonini Audrey Hepburnin kuvan. Laitoin myös sormukseni tuohon samaiseen Alvar Aallon lasiin. Ettei menisi liian samanlaiseksi, niin mökillä keittiön hyllyillä on kokoelma noita Arabian vanhoja, tunnearvooltaan mittaamattoman arvokkaita emalikattiloita, kulhoja yms. Vanhat esineet ovat aarteita. Varsinkin just tuo mummusi koru. Se mieletön tarina, mikä korun takana piilee on jotain niin suurenmoista. Vanhoilla huonekaluilla ja astioilla on niin ihana sisustaa. Valkoinen senkki huoneessani on isomummuni vanha, jonka isopappani puuseppänä veisti hänelle häälahjaksi v. 1934. Joka kerta kun avaan oven, tulee sellainen vanha puun tuoksu, ja voin aistia heidän maatalonsa tuoksun vielä sen sisältä. Joka kerta arvostan vähemmän niitä Ikean lastulevyjä.(Onhan minullakin sellainen kotona, mutta ei se vaan sama asia ole.) Nämä tarinat ovat jotain niin uskomattomia, mitä jokaiselta löytyy.

  Sun kuvia katsellessa tuli melkein sellainen olo, että enhän mä näitä kuvia vielä blogissa julkaissut, vai julkaisinko, haha ;) Jotenkin huomaan että vaikka emme edes tunne, tiedän vain sinut mm. Moision koulun tukioppilaista, en tiedä muistatko minut?, niin jokatapauksessa meissä on paljon samanlaisia piirteitä, kun blogiasi olen lukenut, että joskus oikeasti mietin, että ihan kuin joitain asioita itse olisin kirjoittanut. Hyvä esimerkki järjestelmällisyydestä ja siistiydestä! Blogisi on upea <3

  Voi vitsit, tää kommentti hieman karkasi käsistä. Ihanaa syksyä sulle Jutta !<3

  followyourdreams-venla.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Venla <3

   Muistanpa sinut hyvinkin. Varsinkin, kun kävin blogiasi katsomassa, muistin kasvosi heti.

   Aivan mielettömän iso kiitos kauniista ja pitkästä kommentista. Onpa ihan pelottavaa, kuinka samanlaisia juttuja on osunut meidän kohdalle. Ja joskus jotkut ihmiset vain tuntuvat mielettömän tutulta, vaikka todellisuudessa ihmistä ei niinkään tunne. Uskon sinun olevan myös herkkä ja järjestelmällinen ihminen, joka rakastaa kaikkea vanhaa -ja vielä enemmän sitä, mitä tarinoita sieltä löytyy. Aivan niinkuin minäkin.

   Kiitos sinulle vielä Venla tästä kommentista ja ajasta minkä annoit minulle.

   Aivan ihanaa ja kaunista syksyä Sinulle <3

   Poista
 2. Moi Jutta.
  Kävin pitkästä aikaa lukemassa blogiasi.Aivan ihana koti sinulla,ihastuin <3
  Lämpimiä syyspäiviä sinne Helsinkiin.
  Terveisin Äitisi ystävä Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Katja!

   Kiitos kovasti kommentistasi.

   Lämpimiä syyspäiviä myös Sinulle Katja <3

   Poista