4. syyskuuta 2016

JOKAPOIKA

mmm34
mmm13 mmm42
mmm45 mmm41idkuvammm33

PHOTOS BY SOFIA SALO
SHIRT/MARIMEKKO -JOKAPOIKA PANTS/ZARA SHOES/ZALANDO GLASSES/VASUMA

Ei varmasti ole keneltäkään suomalaiselta jäänyt epäselväksi, mikä on Marimekko. Uskon myös, että jokainen on jossain lauseen yhteydessä kuullut sanan Jokapoika. Ja sehän tarkoittaa tietysti Marimekon vanhinta paitaa. 

Muistan pienempänä Äidin käyttäneen Marimekon yöpaitaa, joka oli jo kulahtaneen vanha. Marimekon verhot koristivat myös keittiömme ikkunaa ja Marimekon astioita löytyi jos jonkin näköistä. Suihkun jälkeen äiti peitteli meidät Marimekon pyyheliinoihin ja Iskä kulki Marimekon vaaleansinisessä kylpytakissa. 

Niin se Marimekko näkyi kodissamme sen enempää sitä miettimättä. Unikkokuosia tuli ovista ja ikkunoista ja Marimekon vaatteet eivät yhtään mielyttäneet tämän tytön silmää. Näin Marimekossa vain vanhempia naisia -vailla mitään ideaa omasta pukeutumisesta. 

Nyt näin myöhemmin aikuisuuden kynnyksellä ja omaa tyyliä etsineenä olen löytänyt jälleen Marimekon. Enkä vain pyyhkeiden ja astioiden kautta, vaan vaatteiden. 

Marimekon tyylisuunta on muuttunut pienen hetken sisällä. Uuden luovan johtajan Anna Teurnellin ansiosta on Marimekolle puhaltanut uudet tuulet ja toivo siitä, että  pian se tulisi maailman tietoisuuteen. 

Ja tämän myötä Marimekko on löytänyt minut. Houkutellut minut. Ja antanut parastaan. 

Ainakin tämä klassikko Jokapoika-paita on aivan yksi lemppareistani. Ja uudessa mallistossa Marimekolla on aivan mielettömän kauniita ja ajattomia vaatekappaileita. On aivan mieletöntä, että Marimekko on taas in (ainakin meidän nuorten keskuudessa) ja tekee kovaa työtä edetäkseen maailmalle. 

Minä ylpeänä haluan kantaa Marimekkoa ja viedä sitä eteenpäin. Innoittaa muitakin käyttämään Marimekkoa ja yhdistelemään sitä omaan tyyliin. 

Ja nyt kun tämä kyseinen paita on aivan lemppari ja monen monta asuideaa olen sen ympärille kehitellyt, kysynkin teiltä, olisiko teillä mielenkiintoa nähdä minkälaisia asukokonaisuuksia Jokapoika-paidan ympärille pystyn luomaan? 

Aivan ihanaa sunnuntaita teille kaikille. 

<3 


3 kommenttia:

  1. Jokapoika-asujasi odotellen... Todellinen klassikko,joka roikkuu vaatekaapissa, harmittavan vähän käytettynä...

    VastaaPoista
  2. Kiva, että on kiinnostusta!! Mahtavaa!

    VastaaPoista