7. tammikuuta 2016

SUOMALAISUUDESTA

tupa24tupa37tupa8tupa36idkuvatupa38tupa31
tupa22
tupa35tupa17

PHOTOS BY EEVI STÅHLSTRÖM
"DRESS"/MONKI SHOES/MARIMEKKO

Pyykkihuone. Ei ehkä se kaikkein tavallisin paikka kuvata. Ei ehkä se tavallisin paikka inspiroitua. Mutta siitä se vaan lähti. Aivan paras paikka kuvata. Paras paikka inspiroitua.

Inspiraatiosta puheen ollen; minua inspiroi suomalaisuus. Suomi. Meidän sinivalkoinen maamme. Lumen ja revontulien maa. Paikka, jossa ihmiset eivät keskustele vieraiden kanssa, paitsi -20 °c pakkasessa taksijonossa. Paikka, jossa miehet ja naiset juoksevat kadulle (jotkut jopa alasti), kun Suomi voittaa MM-kultaa. Paikka, jossa kaikki olemme sisältämme sisukkaita ja toiveikkaita paremmasta Suomesta. 

Minulle on aina ollut jollain tavalla tärkeää osoittaa olevani suomalainen. Ihastelen suomalaista arkkitehtuuria ja designia. Rakastan mm. suomalaisia kenkäsuunnittelijoita. Kannan ylpeänä Marimekon kangaskassia, koska on se vain niin hienoa olla suomalainen.

Tiistaina sain taas kokea olevani ylpeä. Ylpeä hiljaisesta kansasta. Ylpeä kauniista Suomen maasta. Ylpeä Suomen Leijonista. Ylpeä suomalaisuudesta.

Siinä ei paljon sanoja tarvittu, kun Suomi voitti MM-kultaa. Ennemminkin kylmät väreet valtasivat kehoni ja ehkä tippakin oli linssissä. Sydämen valtasi lämpö ja kunnioitus. Sitä ylpeyden tunnetta, ei voi edes sanoin kuvailla.

Kiitos siitä, että saan olla suomalainen.


4 kommenttia:

 1. Tiedät kai, että Suomen leijonat eivät voittaneet mm-kultaa, vaan mm-kullan voittivat pikkuleijonat.

  VastaaPoista
 2. Upeita ajatuksia, jaan samanlaisia fiiliksiä sun kanssa! Se vaan menee niin syvälle, ylpeys omasta maasta ja se uskomattoman ihana tunne, kun saa olla suomalainen ja asua täällä. Hirveästi löydetään kritiikkiä Suomesta ja suomalaisuudesta, mutta harvoin pureudutaan niihin syvimpiin asioihin, jotka usein ovat vielä niitä parhaimpia juttuja.

  Vaikutat muuten ihan mielettömän ihanalta ihmiseltä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhut Veera niin asiaa! Kiitos kommentista. Ihanaa, että mun lisäksi Suomessa on muitakin ylpeitä maamme kantavia nuoria naisia <3
   Kiitos kovasti sun sanoista <3

   Poista