16. helmikuuta 2016

KIERRÄTYKSESTÄ 

kone2
kone12

kone5


PHOTOS BY ME
Yhteistyössä Indiedays ja Stena Recycling 


Pikkutyttönä katselin aina suu auki ja silmät pyöreinä naapurin setää, joka oli taitava käsistään. Setä rakensi lapsenlapsilleen mielettömän hienon leikkimökin, ja jopa kanootinkin hän sai aikaiseksi. Hänen ihana vaimonsa oli myös erittäin taitava ja hän ompeli verhoja ja vaatteita, kahvipusseista tehtyjä laukkuja unohtamatta. Myös heidän lapsensa olivat taitavia käsistään. Joku oli juuri kutonut uudet villasukat tai tehnyt omat yöhousunsa. 

Niistä vuosista inspiroituneena itse ompelen edelleen. Välillä hiukan enemmän, välillä taas vähemmän. Tärkeintä kuitenkin on työn mielekkyys.


Tässä kaikessa itsetekemisessä piilee monta taikaa. Sellaista taikaa miksi sitä ylipäänsä tekee. Yksi niistä taioista on luonnon säästäminen.


En tiedä parempaa fiilistä kuin löytää kirpparilta vanha kangas tai esimerkiksi ylisuuri paita ja lähteä luomaan siitä jotain aivan muuta. Esimerkkinä karvalaukkuni, jonka kangas on peräisin takista ja hihna vanhasta mummolaukusta. 


Kun jaksan itse tehdä ja korjailla vaatteita, saan samalla hyvän mielen, enkä käy ostamassa uutta tuotetta. Nykypäivänä on superhelppoa kipittää kauppaan ja ostaa samanlainen paita, joka juuri hajosi. Asian ei pitäisi kuitenkaan ihan olla näin. Siksi yritän vähentää tämän tyyppistä kuormittamista. 


Tuossa ylhäällä on videolinkki. Linkkiin pääset myös tästä. Se on video kierrättämisestä. Todella kauniisti toteutettu ja ajatuksella tehty. Minulle se herätti tunteita ja ajatuksia siitä, miten voimme olla kuormittamatta luontoa näin paljon. Miten voimme vähentää kuormittamista ja mitä voimme kaikki tehdä luonnon hyväksi. 


Käykää ihmeessä katsomassa, jos yhtään luonto ja sen hyvinvointi kiinnostaa. Itselle ainakin teema on hyvin läheinen ja yritänkin mahdollisimman paljon tehdä itse ja kierrättää kaiken minkä pystyn. En kuitenkaan ole täydellinen tässäkään asiassa, joten taidan tehdä pienen lupauksen itselleni siitä, että pidän siitä entistäkin parempaa huolta.

4 kommenttia:

 1. Hyvä Jutta,olipa hyvä postaus.Käsityöt ja kierrättäminen on parasta.Valmis työ motivoi ja palkitsee. Itse tehden saat yksilöllisiä vaatteita,taidot karttuvat ja into lisääntyy.Kirppiksiltä löytyy materiaaleja edullisesti kunhan kulkee avoimin mielin.☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun Tuula tykkäsit! <3 Olet tuossa kaikessa ihan oikeassa! :)

   Poista
 2. Tosi hyvä postaus! Itse tykkään paljon tehdä itse ja kierrättää kaikki vanha. poikaystävä on nimennyt mulle jo lempinimen eko-jenna :D En ole ikinä ymmärtänyt "kertakäyttö materiaalin" päälle jos voi korjata tai uusiokäyttää vanhaa. Ompelin teini-ikäisenä hyvin paljon. Harmittaa että se on jäänyt nykyään hyvin taka-alalle eikä enää tule ommeltua yhtä paljon. Tämä kyllä vähän inspiroi ja musitutteli ennen niin rakkaasta harrastuksesta että täytyy ehkä kaivaa vanhat ompelukoneet esiin :)

  http://jennakaroliiiina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä juttu, jos postaus muistutteli vanhasta rakkaasta harrastuksesta. Ehdottomasti kannattaa jatkaa <3

   Poista