23. huhtikuuta 2014

Kynsiasiaa

5
Huhuu, kynsiasiaa tällä kertaa! Olen aivan lapsesta asti ollut kiinnostunut kynsistä. Nimenomaan kauniista pitkistä ja lakatuista sellaisista. Muistan liimailleeni äidin tekokynsiä normaalilla liimalla kynsiini siinä toivossa että ne pysyisivät. Arvaatteko jo kävikö näin (ei). Ei se mitään, seuraavaksi koitin teippiä, ja se onnistui paremmin, rumasta ulkonäöstä huolimatta.
Olen käyttänyt aika kauan tekokynsiä, mutta luovuin niistä omien kynsieni hyvinvoinnin takia (ja rahan tietysti). Ymmärsin omien kynsien kauneuden, ja opin laakkaamaan niitä. Voi kuinka monta iltaa lakkailin pienempänä äidin kynsiä, ja hän jaksoi aina vaan kehua niitä, vaikka tulos ei ihan ollut mieluinen.
Näin talven jälkeen kynteni ja kynsinauhat on ollut tosi huonossa kunnossa. Rasvailu ei ole paljon auttanut rikkinäistä ihoa joten toivonkin lämmön ja auringon korjaavan sen.

1
Mulla on luonnostaan erittäin hyvin kasvavat kynnet ja tosi vahvat. Tästä saan kiittääkin äitiä ja hänen äitiä eli mummia<3 Vahvat kynnet taitaa siis kulkea suvussa. Eli mulla ei ole koskaan ollut ongelmia lohkeilun kanssa vaikka kynnet olisivat tuhottoman pitkät. Tässä vaiheessa kun kuvan otin, ei kynteni ole normaalipituudessaan. Hiukan alempana.
Päätin aloittaa aivan täysin alusta kynsieni hoidon siis tänään.

9
Noh, sitten tarvikkeita. Tähän ei paljon tarvitse. Kynsinauhoille käytän öljyä (?), kynsisakset, viilat (itse suosin lasiviilaa), ja siinä se.

8
1.Aivan ensiksi, poistin lakat ja pistin öljyä kynsinauhoille. 
Ja tietysti leikkasin kynsiä. Sanotaan ettei ikinä saisi saksilla leikata kynsiä, aina vaan viilaamalla, mutta mun kynnet on niin pitkät ja paksut, että pakostakin tarvitaan saksia.
2.Kuvassa näkyy kuutiomainen viila. Sillä viilaan kynnen pinnan, jotta se on sileä ja tasainen. Auttaa lakkaamisessa esimerkiksi.
3. Seuraavaksi onkin lakan vuoro. Pistän siis kolme kerrosta yhteensä. Ensimmäinen eli pohja on läpinäkyvä. Voi käyttää yhtähyvin esim. hentoa vaaleanpunaista. Seuraavaksi valkoinen dippi päähän, ja lopuksi samalla lakalla, mitä käytin pohjassa, lakkasin päälikerroksen siisteyden vuoksi.

7
Ja voila! Siinä ne on. Siistit ranskalaiset. Näyttää paremmalta luonnossa. Itse olen ranskalaisia tehnyt jo useamman vuoden ja aina ne näyttää yhtä hyvältä. Ei poistu muodista. Eihän?
Tälläistä tänään. Mitä tykkäätte hiukan normaalista poikkeavasta postauskesta? Useammin?

Iltoja kaikille :-)

2 kommenttia:

  1. Saat kesällä laittaa mulle noi ranskalaiset ja Venlalle prinsessat.

    VastaaPoista